Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Grad Šibenik dugotrajno nezaposlenim osobama pruža mogućnost dodatnog obrazovanja za Voditelja pripreme i provedbe EU projekata

 

 

 

Grad Šibenik u prošloj godini ostvario je sredstva u iznosu od 1.254.670,00 kn za provedbu projekta „Zajedno u bolje sutra“ s ciljem dodatnog obrazovanja dugotrajno nezaposlenih osoba iz područja informacijskih tehnologija ( WEB design, CAD specijalist, Razvoj mobilnih aplikacija, Java programer i CNC operater) kako bi postali konkurentniji na tržištu rada.

 

Javni poziv je objavljen 31. listopada 2018. godine na službenim stranicama Grada Šibenika i još uvijek se prikupljaju prijave za sudjelovanje u programima osposobljavanja do popunjenosti.

Naime, uslijed provedbe projektnih aktivnosti, Grad je odlučio pristupiti izmjeni verificiranih programa kako bi se prilagodili stanju na  tržištu rada.

Nedostatak osposobljenog radnog kadra za izradu projekata EU fondova na tržištu rada i sve veća potražnja za istim potaknula je  uvođenje ovog programa. Cilj je osposobiti polaznike u izradi,  praćenju, provedbi i evaluaciji određenog projekta kao i izradi novog EU projekta.

 

Navedeni programi su BESPLATNI za sve zainteresirane koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

•             Mladi do 29 godina života trebaju biti kontinuirano nezaposleni iznad 6 mjeseci,

•             Osobe starije od 30 godina bi trebale biti kontinuirano nezaposlene iznad 12 mjeseci.

 

Također, u sklopu  provedbe  projekta,  zajedno sa programima osposobljavanja, polaznici će proći kroz radionice  kojima će osnažiti meke vještine, razviti kreativnost, podići razinu samopoštovanja, povećati komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine, a sve u svrhu smanjenja socijalne isključenosti.

Projekt „Zajedno u bolje sutra“ financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Broj sudionika je ograničen.

Sve informacije o projektu   možete pronaći na službenim stranicama Grada Šibenika (pod rubrikom Projekti-Projekti u tijeku - Zajedno u bolje sutra ), na e mail adresi: kursanjosipa@gmail.com, ili na broj telefona 095/567-5316.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN