Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Mališani dječjeg vrtića Veslo u Zatonu uskoro dobivaju još ljepše i sadržajnije mjesto za igru

 

 

 

Grad Šibenik nastavlja s kontinuiranim ulaganjem i osuvremenjivanjem objekata predškolskih ustanova te pripadajuće infrastrukture pa tako uskoro kreće uređenje dječjeg igrališta te okoliša dječjeg vrtića „Veslo“ u Zatonu. Ugovor o početku radova danas su potpisali šibenski gradonačelnik Željko Burić i izvođač radova Tomislav Albini iz tvrtke Reliance iz Splita.

„Veseli me što mogu reći da će igralište i okoliš dječjeg vrtića „Veslo“ uskoro zasjati u novom ruhu te će biti oplemenjeno novim sadržajima, čime će se dodatno podići kvaliteta boravka djece. Grad Šibenik posebnu brigu vodi o svojim najmlađim sugrađanima kako bi im osigurao još bezbrižniju i sigurniju igru u primjerenim uvjetima“, izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Projektom je predviđeno uređenje stubišta i ulaznog platoa dječjeg vrtića, postaviti uređaji za vertikalni transport osoba s invaliditetom te postaviti klupe i sprave za igranje s antitraumatskom podlogom. Spomenutim ulaganjem povećat će se i kvaliteta usluge dječjeg vrtića „Veslo“ te sigurnost i funkcionalnost prostora trenutnim i budućim korisnicima. Neposredno će se doprinijeti poboljšanju uvjeta života na području Zatona i okolice te povećanju kvalitete usluga koje se nude stanovnicima.

„Tijekom protekle četiri godine Grad Šibenik je ostvario značajna bespovratna sredstva za čitav niz infrastrukturnih projekata u predškolskom odgoju pa se tako ulaže u uređenje šibenskih vrtića Vidici, Kućica, Građa, Šibenski tići, a u pripremi je dokumentacija za izgradnju novog vrtića u Crnici. No osim u objekte, Grad ulaže i u prateću infrastrukturu pa se uređena i dječja igrališta na Krapnju, Žirju i Meterizama, a ostvarili smo i donaciju za novo dječje igralište u Crnici, uz sportski centar Ljubica.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Direktor tvrtke Reliance, koja je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana postupkom javne nabave, Tomislav Albini istaknuo je kako će radovi započeti sredinom lipnja, a potrajat će 45 dana te će okoliš vrtića biti spreman za novu pedagošku godinu. Ravnateljica Javne ustanove Smilje, čiji je vrtić Veslo sastavni dio, Gorana Rakić kazala je kako vrtić u Zatonu pohađa 31 dijete.  

Ukupan iznos investicije iznosi 1.183.229 kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario sufinanciranje od 60 posto Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

# Dokument: Format: Veličina:

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN