Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Burić: Novac za kampus Palacin danas stiže u Šibenik

 

 

 

„Projekt izgradnje studentskog kampusa na Palacinu nastavak je naših ulaganja u razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku. Nakon što smo pokrenuli prvi sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, jasno je da se stvorila potreba za proširenjem smještajnih kapaciteta, a potom i cjelokupne infrastrukture nužne za normalan život i učenje studenata. Naš cilj je mladima osigurati sve potrebne uvjete za studiranje i život u Šibeniku te nakon toga njihov ostanak u gradu, u kojem će moći raditi, zasnivati svoje obitelji i graditi domove. Kvalitetno obrazovanje jedan je od glavnih preduvjeta za to. Zahvaljujem svima koji su omogućili da ovaj projekt dobije financiranje. Danas je još jedan veliki dan za Šibenik i korak ka osnivanju samostalnog sveučilišta.“, izjavio je gradonačelnik Šibenika  Željko Burić prilikom današnjeg potpisivanja ugovora u Vladi Republike Hrvatske za projekt izgradnje studentskog kampusa na Palacinu, vrijedan 84 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabriela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i provedbu projekata Europske unije Tomislav Petric i dekanica Veleučilišta u Šibeniku Anita Grubišić.

„Kada ovoj cifri pribrojim 10,5 milijuna kuna uloženih u Studij energetike, 9,5 milijuna kuna koji su uloženi u dogradnju zgrade Veleučilišta te 20 milijuna za projekt Holiwork, koji je nakon aplikacije prošao prvu fazu evaluacije, dolazimo do preko 120 milijuna kuna ulaganja u šibensko obrazovanje.“ ,zaključio je Burić.

Grad Šibenik, zajedno s Veleučilištem i Studentskim centrom u Šibeniku, prijavio je ovaj projekt u studenom prošle godine na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, u okviru Operativnog programa ' Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.'

Riječ je o kapitalnom objektu za  smještaj, prehranu, učenje, rad i provođenje slobodnog vremena studenta na području Grada Šibenika. Prema idejnom projektu  na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije izgradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta. Kampus će sadržavati i sadržaje poput novih učionica, laboratorija i infrastrukture namijenjene za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ukupna  površina objekta je 7863,38 m2.

Projektom je predviđeno i uređenje restorana sa 100 sjedećih mjesta. Ukupna vrijednost projekta 84.094.707,55 kuna, a Europska unija projekt će sufinancirati u visini iznosa od 79.680.00,00 kuna.

Izvor: www.sibenik.hr
 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN