Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Četvero mladih Europljana na stažiranje u Šibeniku

 

Obavljat će tromjesečno profesionalno i jezično usavršavanje putem programa Eurodyssee.

 

 

Na stažiranje u Šibensko-kninsku županiju stigli su:

  • Julia Albert-Varela, biologinja iz Barcelone koja će svoje tromjesečno stažiranje obavljati u Nacionalnom parku Krka;
  • Elena-Mihaela Ogrezeanu, ekonomistica iz Bruxellesa koja će stažirati u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Šibenika;
  • Tatiana Malchair, prevoditeljica iz Liegea i Andre Goulart, politolog s Azora, koji će svoje profesionalno usavršavanje odraditi u Javnoj ustanovi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Mlade Europljane primili su u Uredu župana 26.04. župan Goran Pauk, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park „Krka“ Krešimir Šakić te ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur te im poželjeli dobrodošlicu i uspješan rad.

Mladi Europljani su svoja stažiranja započeli početkom travnja, a paralelno pohađaju i tečaj hrvatskog jezika u Pučkom otvorenom učilištu Libar, po završetku kojeg će im biti uručene i diplome. Za vrijeme trajanja stažiranja mladi stažisti će u organizaciji Šibensko-kninske županije sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima prilikom kojih će se bolje upoznati s kulturno-povijesnom baštinom Šibensko-kninske županije.

Eurodyssee je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija. Program mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina omogućava stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja te usavršavanje stranog jezika u trajanju od 3 do 7 mjeseci.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN