Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Dan otvorenih vrata tvrđave Barone

 

 

 

U okviru Europskog tjedna, u subotu 6. svibnja 2017. godine organiziran je Dan otvorenih vrata tvrđave Barone. Svi posjetitelji revitaliziranu tvrđavu moći će besplatno posjetiti od 09 do 13 sati. Istog dana, u organizaciji Grada Šibenika i Javne ustanove Tvrđava kulture, od 10 do 11 sati održat će se javno predavanje o obnovi šibenskih tvrđava putem EU fondova.

 

Europski tjedan se, na inicijativu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije tradicionalno obilježava u cijeloj Hrvatskoj. Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, u svojstvu regionalnog koordinatora, poziva vas na prisustvovanje događajima u organizaciji gradskih i županijske uprave na kojima će se od 6. do 13. svibnja predstaviti najznačajniji Europski projekti u Šibensko-kninskoj županiji. 

 

U okviru Europskog tjedna 2017.g.  za građane će biti organizirani posjeti projektnim lokalitetima i to; besplatan posjet tvrđavi Barone u Šibeniku, Staroj mlinici u Drnišu, posjet Memorijalnom centru Faust Vrančić na Prviću  i Centru AluTech u Šibeniku. U kanjonu rijeke Čikole u Drnišu biti će organizirane kanjoning ture i besplatne vožnje na ziplineu, a u uvali Minerska u Šibeniku rekreativne aktivnosti, biciklistička trka i druženje na otvorenom.

 

Uz navedene posjete i aktivnosti, gradovi Drniš, Knin i Šibenik te Šibensko-kninska županija će u svojim gradskim vijećnicama i knjižnicama održati konferencije za javnost na kojima će predstaviti sve Europske projekte koje su gradske i županijska uprava provele na svojim područjima. 

​Izvor: www.sibenik.hr

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN