Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Erasmus predavanje u EDIC-u

 

U šibenskom Europe Direct centru jutros je održano predavanje o mogućnostima studiranja, rada i volontiranja u inozemstvu

 

 

U šibenskom Europe Direct centru jutros je održano predavanje o mogućnostima studiranja, rada i volontiranja u inozemstvu. Predavanje je organizirano za učenike srednje Ekonomske škole u Šibeniku, koji su napunili Urbani centar do posljednjeg mjesta.

Profesorica Ivana Kardum Goleš sa šibenskog Veleučilišta učenicima je predstavila dvije glavne mogućnosti, a to su programi Erasmus+ i CEEPUS. Prvi omogućuje mobilnost u svrhu studiranja ili obavljanje stručne prakse na period od minimalno 3 mjeseca, a drugi je srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije. CEEPUS je manje poznat ali profesorica Ivana Kardum Goleš ga preporučuje studentima kojima je strah otići u inozemstvo po prvi put jer traje samo 3 tjedna i ne uključuje obaveze kao što su polaganje ispita.

Također, par studenata iz šibenskog Veleučilišta koji su već sudjelovali u programu Erasmus+ su došli podijeliti svoja iskustva sa učenicima: Ivan koji je proveo 4 mjeseca u Nitri, u Slovačkoj, naglasio je koliko je život tamo jeftin i da se student može lako snaći, a Adrijana, koja je provela četiri mjeseca u španjolskom Albaceteu pričala je o svojim iskustvima. Učenici Ekonomske škole, Andrea, Jere i Antonija su govorili u svom sudjelovanju u projektu razmjene studenata sa Mađarskom i Njemačkom.

Učenici su dobili brojne praktične savjete o sudjelovanju u programima Europske unije namijenjenima učenicima i studentima i iskazali veliku želju da se u budućnosti uključe u neke od njih.

Budući da Europska komisija za iduće financijsko razdoblje 2021-2027.planira udvostručiti budžet za program Erasmus +, nadamo se da će naši mladi Šibenčani još više koristiti tu priliku za usavršavanje znanja i poboljšanje jezičnih i socijalnih vještina.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN