Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

EU sredstva za LAGUR-u Galeb

 

Odobreno 16,1 milijuna kuna za provedbu razvojne strategije u ribarstvu

 

 

Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu Galeb Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je 16,1 milijuna kuna, odnosno 13,7 milijuna iz proračuna EU i 2,4 milijuna iz državnog proračuna za provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu koja će omogućiti sufinanciranje projekata lokalnih korisnika na području Gradova Vodice i Skradin te Općina Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Pirovac.

- Projekti će doprinijeti jačanju gospodarskog sektora i konkurentnosti ribarstva i akvakulture, promociji i održivom korištenju ribarske i maritimne baštine, zaštiti mora, podmorja i priobalja te podizanju svijesti o očuvanju morskog okoliša kao i jačanju kapaciteta LAGUR-a Galeb za poticanje održivog razvoja ribarstvenog područja – kažu u LAGUR-u Galeb.

Tijekom ožujka LAGUR Galeb održat će šest predstavljanja strategije s pripadajućim natječajima i primjerima projekata.

- Pozivamo stoga ribare, gospodarske subjekte u području ribarstva, turizma , brodogradnje, ugostiteljstva, turističke zajednice, javni sektor, organizacije civilnog društva, ustanove u kulturi, obrazovanju i zaštiti okoliša da se odazovu i informiraju o mogućnostima sufinanciranja svojih projekata –pozivaju iz LAGUR-a Galeb

Informativne radionice održat će se  5. ožujka u 1o sati u Kulturnom centru Tribunj, zatim 7. ožujka u 11 sati  u maloj Gradskoj vijećnici u Vodicama, 9. ožujka u 11 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter, 12. ožujka u 11 sati u Kulturno- pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima, 13. ožujka u 11 sati u Kino sali Pirovac i 14. ožujka u 11 sati u Gradskoj vijećnici u Skradinu. Više informacija o radionicama možete doznati na na 091/604-5977 ili lagur.galeb@gmail.com

LAGUR Galeb predstavlja poseban oblik neprofitne organizacije specijalizirane za područje ribarstva, prerade ribe i akvakulture. Udrugu predstavlja partnerstvo gospodarskog, javnog i civilnog sektora a osnovana je u svibnju 2016. godine. LAGUR Galeb po decentraliziranom modelu 'spušta' sredstva za lokalne dionike, povezuje ribarski zanat s turizmom, inovacijama, znanošću i kulturnom baštinom.

Udruga je osnovana da potiče investicije i doprinosi održivom razvoju ribarstva i ribarstvenog područja. LAGUR Galeb kojeg možemo nazvati i „Europskom inicijativom u ribarstvu“ ima potencijal postati 'rasadnik ideja' koje mogu postati inovativni proizvodi i usluge te nova radna mjesta.

 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN