Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Fotografski natječaj „Europa u mojoj regiji“

 

Uočite projekte financirane iz EU-a i fotografirajte ih!

 

 

Glavna uprava Europske komisije za regionalnu i urbanu politiku poziva vas na sudjelovanje u fotografskom natječaju „Europa u mojoj regiji”, čiji je cilj prikazati projekte iz svih dijelova Europe koje financira EU.

Bilo koja osoba s prebivalištem u EU-u ili zemlji kandidatkinji ispunjava uvjete za sudjelovanje. Sudionici moraju imati najmanje 18 godina.

Kako sudjelovati?

  1. Pronađite projekt financiran od strane EU
  2. Fotografirajte dio projekta
  3. Prijavite najviše 3 fotografije

Svaka fotografija koja prikazuje projekt koji financira EU unutar države članice Europske unije ili jedne od zemalja kandidatkinja ili potencijalnih zemalja kandidatkinja ispunjava uvjete za sudjelovanje.

Svaka prijava mora se sastojati od dvije fotografije: jedne projekta koji je sufinancirao EU i druge na kojoj se prikazuje ploča s informacijama (plakat, plaketa, zastava EU-a itd.). Svaka fotografija mora imati jasan naziv (ime sudionika, vrsta projekta, grad, zemlja u kojoj se projekt nalazi).

Dopušteni su kolaži, odnosno fotografije projekta koji financira EU u obliku kolekcije (dvije ili više samostalnih fotografija zanimljivo postavljenih jedna do druge). Fotografije je moguće mijenjati i dopuštena je upotreba filtera. Bit će prihvaćene fotografije snimljene s pomoću različitih metoda (tj. duga ekspozicija, slaganje) te efekata ugrađenih u fotoaparat.

Fotografije je moguće prijaviti u bilo kojem trenutku između 23. travnja i 31. kolovoza 2018., 23:59, srednjoeuropsko ljetno vrijeme.

Žiri sastavljen od troje stručnjaka za fotografiju ili društvene medije odabrat će 30 pobjednika. Odabranih 30 fotografija bit će izloženo na fotografskoj izložbi koja će putovati diljem Europe te će dobiti publicitet putem kanala Europske unije (internetska stranica, društveni mediji).

Pravila natječaja potražite ovdje.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN