Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

GOSTI IZ POLJSKE U ŠIBENSKOM EDIC-u

 

 

 

Šibenski EDIC jutros je posjetila grupa Poljaka uključenih u projekt „Unlock your potential“. Riječ je o međunarodnom projektu financiranom od Europske komisije koji za cilj ima revitalizaciju urbanih područja. Projekt vodi British Council u Poljskoj zajedno s gradom Krakowom, škotskom organizacijom „Scotlant regeneration network“ i hrvatskim gradovima Komižom i Šibenikom kao partnerima.

Gosti iz Poljske u šibenskom Urbanom centru u sklopu kojeg djeluje i EDIC, poslušali su prezentaciju predstavnika grada Šibenika o primjerima dobre prakse šibenskog Urbanog centra i Urbanog inkubatora. Riječ je o dvama projektima koji su uspješno oživjeli staru gradsku jezgru i pridonijeli njenoj revitalizaciji i oživljavanju poduzetništva.

Putem ovog projekta partneri razmjenjuju iskustva dobre prakse te zajednički pronalaze moguće rješenja za svoje lokalne sredine.

U sklopu svog posjeta, gosti iz Poljske posjetit će i šibenske tvrđave Sv.Mihovil i Barone obnovljene novcem iz europskih fondova, te udrugu „Mladi u EU“.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN