Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Govor o Stanju Unije: Predsjednica Komisije osvrnut će se na rad i postignuća te predstaviti prioritete

 

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen održat će govor o Stanju Unije za 2020. godinu, a njezin će govor uživo u srijedu, 16. rujna, od 9 sati prenositi Europe Direct Šibenik na svojoj Facebook stranici.

 

 

Predsjednica će se u govoru osvrnuti na rad i postignuća Unije u 2019. godini te će predstaviti prioritete za narednu godinu. U govoru će iznijeti i plan rada Komisije i načine na koje će se Europska unija suočiti s najhitnijim izazovima, kao i idejama o oblikovanju njezine budućnosti.

Govor će se, dakle, održati u srijedu 16. rujna 2020. godine s početkom u 9 sati po srednjoeuropskom vremenu, a nakon govora bit će održana plenarna sjednica sa zastupnicima u Europskom parlamentu.

Inače, prioriteti utvrđeni na početku mandata i dalje vrijede za suočavanje s današnjim izazovima. Komisija je i dalje vrlo odlučna u ostvarivanju ciljeva svojih vodećih inicijativa, europskog zelenog plana i digitalne strategije, jer su oni ključni za ponovno pokretanje europskog gospodarstva i izgradnju otpornije, održivije, pravednije i prosperitetnije Europe.

 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2021   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN