Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Grad Šibenik ostvario sredstva Ministarstva za obnovu ceste na otoku Žirju

 

 

 

Grad Šibenik uspješno je povukao sredstva iz Programa razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za projekt sanacije nerazvrstane ceste na otoku Žirju.

Projektom je predviđena obnova stare i dotrajale ceste na otoku Žirju koja spaja uvalu Muna sa selom, a prolazi pored bivše škole i spaja se na državnu cestu. Mještani je zovu Stari put. Cesta je duga 820 m, prosječne je širine 4,6 m, te je izrađena od betona 70-ih godina prošlog stoljeća.  U cijeloj dužini bi se kolnik presvukao novim slojem asfalta preko sadašnjeg betona, s tim da bi se prethodno sanirale neravnine i udarne jame izradom podravnavajućeg sloja asfalta.

 „Grad Šibenik ima jasan stav prema svojim otocima koje gledamo kao integralni dio grada Šibenika i ni po čemu ih ne izostavljamo. Uređenje Starog puta na Žirju bilo je naše obećanje, a vjerujemo kako će se ovim infrastrukturnim projektom poboljšati uvjeti života na otoku.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Procijenjena vrijednost projekta je oko 600 tisuća kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će ga iznosom od 350 tisuća kuna. Ugovore o sufinanciranju korisnicima Programa uručila je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Izvor: www.sibenik.hr

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN