Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Grad Šibenik dobio sredstva za projekt „Rosie“

 

 

 

Grad Šibenik uspješno je sa svojim partnerima aplicirao projekt „Rosie“ na Program transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. – 2020. Provedba  projekta ukupne vrijednosti 1.858.008,75 eura trajat će 36 mjeseci od trenutka potpisa ugovora. Za provedbu aktivnosti iz ovog projekta Gradu Šibeniku dodijelit će se sredstva u iznosu od 109.491,50 eura.

Cilj projekta „Rosie“ je kroz međunarodnu suradnju poboljšati vještine i kompetencije poduzetnika i inovatora.

- Na području srednje Europe bilježi se najveći broj zaposlenih u sektoru malog i srednjeg poduzetništva.  U mnogim regijama mala i srednja poduzeća suočavaju se s nedostatkom kvalificirane radne snage u odnosu na zahtjeve koje postavljaju tehnološki napredak i ekonomske inovacije. Demografske promjene utječu na tržište radne snage, posebno u regijama u kojima su zabilježeni negativan demografski rast i „odljev mozgova“ - kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak, dodajući kako će se provedbom projekta ublažiti nejednakosti te poboljšati tehničke i upravljačke kompetencije zaposlenih u privatnom i javnom sektoru.

Specifični ciljevi projekta su jačanje kapaciteta za potporu malim i srednjim poduzećima u razvoju strategije odgovornog istraživanja i razvoja. Strategija odgovornog istraživanja i razvoja podrazumijeva zajedničko sudjelovanje i odgovornost dionika u procesima istraživanja i razvoja čiji se rezultati odupiru izazovima modernog doba.  

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN