Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Kohezijska politika EU-a: 61 milijun eura za potporu istraživanjima i inovacijama za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu

 

Europska komisija danas je odobrila ulaganje više od 61 milijun eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj u modernizaciju i širenje Instituta Ruđer Bošković (RBI) u Zagrebu u cilju povećanja istraživačkih kapaciteta u okviru projekta „Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu” (O-ZIP).

 

 

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Zahvaljujući ovom projektu EU-a, institut će postati konkurentniji i povećat će suradnju s lokalnim i međunarodnim istraživačkim partnerima i poslovnim dionicima. S obzirom na globalne izazove s kojima se suočavamo, ključno je ulagati u europske istraživačke institute i projekte za rješavanje društvenih problema u sektorima kao što su zdravlje, hrana i okoliš.

Poboljšani kapaciteti i radno okruženje Instituta pomoći će u osposobljavanju nove generacije studenata u multidisciplinarnim znanstvenim područjima s dodatnim ciljem motiviranja sadašnje generacije znanstvenika da ostanu u Hrvatskoj, čime će se doprinijeti gospodarskom razvoju i inovacijama u zemlji. Boljim povezivanjem s poduzećima i industrijom osigurat će se rješavanje stvarnih društvenih problema u područjima kao što su okoliš, klimatske promjene, energetika, zdravlje i starenje stanovništva.

Projektom O-ZIP pomoći će se u provedbi strategije pametne specijalizacije (S3) i projekata u okviru programa EU-a za istraživanje i inovacije (Obzor 2020). Više informacija o ulaganjima EU-a u Hrvatskoj dostupno je na platformi otvorenih podataka.

Ostale vijesti iz Europske komisije možete pratiti na sljedećoj poveznici: Daily News.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2021   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN