Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Komisija donijela Provedbenu uredbu za 5G mrežnu infrastrukturu velikog kapaciteta

 

Komisija je danas donijela Provedbenu uredbu o bežičnim pristupnim točkama kratkog dometa koje su ključne za pravodobno uvođenje 5G mreža velikog kapaciteta, pokrivenosti i brzine povezivanja.

 

 

Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton izjavio je: 5G bežične mreže ključne su za društveno-gospodarski razvoj Europe jer će omogućiti nove usluge u području zdravstva i skrbi, energetike, prometa, obrazovanja i u mnogim drugim područjima. Njihova je važnost danas još očitija jer će imati ključnu ulogu u oporavku od krize uzrokovane koronavirusom. Zajedno s državama članicama moramo utrti put za pravovremeno uvođenje 5G tehnologije, bez restriktivnih administrativnih prepreka, što će pak stvoriti znatnu potražnju i pojačati europske inovacije i konkurentnost.

Uredbom koja je danas donesena utvrđuju se fizička i tehnička svojstva malih ćelija za 5G mreže. Istodobno, bežične pristupne točke kratkog dometa ne smiju narušiti zdravlje i sigurnost ljudi pridržavanjem strogih graničnih vrijednosti na razini EU-a, koja su 50 puta niža od onih za koje bi znanstveni dokazi upućivali da imaju bilo kakav potencijalni učinak na zdravlje. Više informacija o Provedbenoj uredbi dostupno je ovdje, a o ulozi mreže 5G u oblikovanju digitalne budućnosti Europe više pročitajte ovdje.

Ostale vijesti iz Europske komisije možete pratiti na sljedećoj poveznici: Daily News.

 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN