Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Komisija pomaže organizacijama za mlade u odgovoru na COVID-19

 

Europska komisija danas je objavila poziv na podnošenje prijedloga za Europski tjedan mladih u okviru programa Erasmus+. Proračun inicijative je 5 milijuna eura i cilj je podržati mreže organizacija za mlade koje djeluju na lokalnoj razini diljem Europe.

 

 

Pandemija koronavirusa odvojila je mlade od njihovih prijatelja, kolega i uobičajenih svakodnevnih aktivnosti. Mladi su suočeni i s nesigurnostima u pogledu mogućnosti zapošljavanja, društvenog života i slobodnog vremena. Organizacijama za mlade potrebna je potpora pri savjetovanju i izradi smjernica za mlade u ovom kriznom razdoblju te kako bi im se pomoglo da steknu životne vještine i pripreme se za budućnost.

Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: Pandemija COVID-a 19 ugrožava društvene i ekonomske izglede mladih. Organizacije za mlade moraju im pomoći, sada i u budućnosti. Sektor za mlade može pokrenuti pozitivne mjere i biti dio održivog dugoročnog oporavka. Cilj poziva koji smo danas objavili je potpora organizacijama za mlade kako bi mogle preuzeti aktivnu ulogu u pogledu uključivog sudjelovanja i solidarnosti, u skladu s izazovima povezanima s digitalnim vještinama i zelenim načinom života.

Ovaj je poziv namijenjen nevladinim organizacijama za mlade od kojih se očekuje da predlože projekte u koje je uključeno najmanje pet partnera iz pet različitih zemalja koji su sposobni mobilizirati mlade u partnerstvima u zemljama sudionicama programa Erasmus+. Rok za podnošenje prijedloga projekata je 28. srpnja 2020. Više informacija o odgovoru programa Erasmus+ na trenutačnu krizu možete pronaći ovdje i ovdje.

Ostale vijesti iz Europske komisije možete pratiti na sljedećoj poveznici: Daily News.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN