Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Mladi Šibenčani iz projekta Euro-Youth MediaLab na putovanju u Francuskoj

 

Susret mladih iz cijele Europe u sklopu programa Erasmus plus

 

 

U sklopu projekta Euro-Youth MediaLab, u kojem sudjeluju već dvije godine, učenici Ekonomske škole u Šibeniku otputovali su na susret s partnerima iz drugih zemalja članica EU koje su uključene u projekt. Domaćin je francuski grad Puget-Théniers, smješten u Alpama u blizini Nice. Tamo su se upoznali mladima iz Francuske, Italije, Švedske, Poljske, Sjeverne Irske, Bugarske, i Španjolske koji također sudjeluju u ovom projektu.

Projekt Euro-Youth MediaLab zamišljen je da potakne mlade na promišljanja i debate o raznim temama kao što su ljudska prava, prihvaćanje različitosti, i odnos prema raznim društvenim i socijalnim problemima. Svaka lokalna grupa o tim je temama tijekom projekta snimala video reportaže, a u Francuskoj će mladi reporteri pokazati svoje radove kolegama iz drugih zemalja i s njima razmijeniti iskustva.

Tijekom ovog tjedna mladi će Šibenčani u Puget-Théniers sudjelovati u radionicama i raspravljaju o brojnim temama.  Nakon rada opuštaju se na multikulturnim večerima: svaka grupa predstavlja svoju kulturu kroz gastronomiju, kvizove, autohtone plesove itd.

Erasmus projekt Euro-Youth MediaLab, kao i projekt YOUTH MADE u kojem također sudjeluju učenici Ekonomske škole Šibenik, provodi šibenski Europe Direct centar. 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN