Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Muzej Grada Šibenika poziva udruge na sudjelovanje u projektu, sufinanciranom sredstvima Europske unije, "KULTajmo u Šibeniku!"

 

 

 

Muzej grada Šibenika organizira drugi sastanak radne skupine za izradu Programa suradnje Muzeja grada Šibenika i udruga Šibensko-kninske županije 2020.- 2025. u petak, 5. srpnja 2019.  godine s početkom u 11,00 h u prostorijama Muzeja grada Šibenika.

Program suradnje izrađuje se u okviru projekta „KULTajmo u Šibeniku!: Razvoj civilnog sektora kroz aktivnosti u kulturi” kojeg Muzej grada Šibenika provodi u suradnji s Gradom Šibenikom te udrugama Mladi u EU, Udrugom slijepih Šibensko-kninske županije i Fotoklub Šibenik. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Ciljevi projekta su:

  • uspostava modela sudioničkog upravljanja u kulturi između Muzeja grada Šibenika i civilnog sektora u ŠKŽ;
  • povećanje uključenosti građana u kulturu povećanjem aktivnosti u kulturi te dostupnosti za sve građane (pr. slijepi i slabovidni, djeca s posebnim potrebama…);
  • jačanje kapaciteta kreatora politika i predstavnika civilnog sektora u ŠKŽ;
  • poticanje međusektorskog umrežavanja unutar civilnog sektora u Šibeniku.

U sklopu navedenog projekta započeta je izrada planskog dokumenta Programa suradnje Muzeja grada Šibenika i udruga Šibensko-kninske županije 2020.-2025. u svrhu definiranja potreba i mogućnosti suradnje i partnerstva civilnog i javnog sektora u Šibensko-kninskoj županiji, kao i definiranja mogućnosti implementacije zahtjeva i potreba civilnog sektora u djelovanje Muzeja grada Šibenika, odnosno definiranja mogućnosti stvaranja doprinosa i civilnog sektora potrebama, interesima, programima i planovima Muzeja grada Šibenika.

Prijedlog Dnevnog reda sastanka:

1.      Predstavljanje dosadašnjih rezultata Projekta i rada radne skupine

2.      Predstavljanje prijedloga analize dionika, primjera dobre prakse, aktivnosti, resursa,  financiranja i upravljanja provedbom Programa suradnje

3.      Radionički dio

4.      Zaključci i plan za dalje

 

 

Pozivaju se organizacije civilnog društva da se odazovu i svojim sudjelovanjem pristupe Programu suradnje koji će biti okosnica djelovanja Muzeja grada Šibenika u odnosima s udrugama u nadolazećem razdoblju.

U slučaju upita i dodatnih informacija o samom Programu i načinu sudjelovanja, udruge se upućuju na kontakt mail tajnistvo@muzej-sibenik.hr i  kultajmo@yahoo.com

Organizacija sastanka sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Muzeja grada Šibenika.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN