Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima

 

500.000,00 kn osigurano za provedbu najkvalitetnijih projekata udruga usmjerenih na održivi razvoj otoka

 

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljuje Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima u 2018. godini kojim se udrugama na otocima dodjeljuje financijska potpora osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcijama za 2019. i 2020. godinu.

Ovim putem Ministarstvo poziva sve zainteresirane udruge koje imaju sjedište na hrvatskim otocima da dostave svoje projektne prijave, ukoliko su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i Registar neprofitnih organizacija Republike Hrvatske i vode transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija te djeluju na području hrvatskih otoka najmanje jednu godinu zaključno s danom objave Natječaja.

Opći cilj Natječaja je financijskom potporom omogućiti provedbu projekata udrugama na otocima u skladu s održivim razvojem hrvatskih otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Prihvatljive aktivnosti Natječaja mogu se rasporediti prema sljedećim područjima djelovanja: razvoj civilnog društva, kultura (kulturna baština i umjetnost), predškolski odgoj, obrazovanje i znanost, gospodarske aktivnosti (poljoprivreda, brodogradnja, turizam i dr.), ekologija (zaštita okoliša i mora), i sport.

Ukupan iznos osiguranih sredstava na ovom natječaju iznosi 500.000,00 kuna. Najniža vrijednost potpore je 15.000,00 kuna, a najviša iznosi  40.000,00 kuna. Prijave se podnose na Obrascima za prijavu projekta do 26. lipnja 2018.

Detalje natječaja i dokumente za prijavu potražite ovdje.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN