Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Nova generacija informacijskih centara Europe Direct u Hrvatskoj

 

 

 

Europska komisija osnovala je mrežu informacijskih centara Europe Direct (EDIC) u svim državama članicama s ciljem omogućavanja izravnog i učinkovitog dotoka informacija građanima o njihovim pravima u Europskoj uniji, dokumentima i publikacijama EU, kao i s ciljem promicanja dijaloga i svijesti o politikama Europske unije.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj potpisalo je okvirne sporazume o partnerstvu za razdoblje od 2018. do 2020. godine s ukupno deset partnera iz Hrvatske koji su izabrani putem Poziva na podnošenje prijedloga za odabir partnera za obavljanje aktivnosti informacijskih centara mreže Europe Direct, objavljenom u lipnju 2017.g.

U sklopu sporazuma partneri će imati pravo na godišnja bespovratna sredstva za provođenje svojih aktivnosti, a ukupan iznos predviđen za aktivnosti za 2018. godinu iznosi 213.900,00 eura.

Informacijski centri mreže Europe Direct su: Europski dom Slavonski Brod, Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Međimurska županija, Grad Šibenik, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Grad Petrinja, Grad Pula – Pola, Zadarska županija, Razvojna agencija Karlovačke županije – KARLA i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

 

Izvor: https://ec.europa.eu

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN