Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Nova ulaganja na području Knina vrijedna preko 12 milijuna kuna

 

 

 

U Kninu je 12. lipnja svečano uručeno 9 novih ugovora u okviru 3 različita poziva: poziva za razvoj poduzetništva u gradu Kninu, za pripremu dokumentacije i izgradnje kapaciteta za provedbu IP-ova malih gradova na ratom pogođenim područjima te za provedbu IP-a Grada Knina. 

Radi se o projektima koji će se provoditi na području grada Knina i čija je ukupna vrijednost 12,2 milijuna kuna, od čega je 10,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ugovore su korisnicima uručili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislav Petric.

Provedbom ovih projekata nastavljaju se ulaganja u poduzetništvo i provedba Intervencijskog plana Grada Knina. 

Uručeno je prvih 7 ugovora za razvoj poduzetništva grada Knina ukupne vrijednosti 3,4 milijuna kuna uz pomoć kojih će se malim poduzetnicima omogućiti da naprave prvi korak prema rješavanju problema nedostatka i nedovoljne opremljenosti svojih radnih prostora te nedostatka kapaciteta za početna ulaganja, a sve to uz pomoć sredstava EU. Provedbom ovih projekata naši novi korisnici moći će financirati nabavu raznolike opreme poput radnih vozila, strojeva i računalne opreme, edukacije te osposobljavanje postojećih zaposlenika. Sve navedeno uvelike će pridonijeti razvoju poslovanja ovih poduzetnika što će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta na području grada Knina.

Uz projekte za poduzetnike, Grad Knin nastavlja s realizacijom Intervencijskog plana i to u okviru projekta izgradnje kapaciteta za provedbu IP-a Grada Knina vrijednog 3 milijuna kuna, čime će pridonijeti zaustavljanju negativnog trenda iseljavanja stanovništva, te u okviru 5,7 milijuna kuna vrijednog projekta kojim će se izgraditi pješačko-biciklistički most na Orašnici i urediti šetnica prema Krčiću što će dodatno povezati sve atraktivne lokacije na obuhvatu rijeke Krke te omogućiti spajanje sportsko-rekreacijskih sadržaja s prirodnom i kulturno-povijesnom baštinom grada.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN