Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Održana 17. sjednica Otočnog vijeća

 

 

 

U Zagrebu je 19. srpnja 2017. godine održana 17. sjednica Otočnog vijeća na kojoj je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije članovima predstavila okvirni nacrt Prijedloga Zakona o otocima.

Prilikom predstavljanja Nacrta, ministrica je naglasila: „Svaki prijedlog, komentar ili kritika od strane Vas - predstavnika otočana, su više nego dobrodošli. Cilj nam je što kvalitetnije i preciznije ovim zakonom adresirati stvarne potrebe naših otoka i otočana!“

Predstavnici otoka dali su mnoge prijedloge koje će poslati Ministarstvu te će isti, po završetku postupka konzultacija sa stručnjacima, biti uvršteni u nacrt prijedloga novog Zakona o otocima.

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je u svibnju ove godine osnovalo Upravu za otoke koja će sustavno brinuti o svim aspektima otočnog razvoja te zajedno s otočanima raditi na pripremi projekata i povlačenju financijskih sredstava iz EU fondova, a novim će se zakonom osigurati strateški pristup planiranju razvoja otoka te će ih se smjestiti u EU kontekst kako bi se projekti s otoka što kvalitetnije pripremili i nominirali za financiranje.

 

Izvor: www.razvoj.gov.hr

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN