Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Održana konferencija „Revitalizacija kulturne baštine sredstvima EU fondova“

 

Konferenciju su Grad Šibenik i EDIC Šibenik organizirali povodom Dana Europe

 

 

Povodom Dana Europe i Europske godine kulturne baštine u četvrtak 10.05. je na tvrđavi sv. Mihovila bila održana konferencija „Revitalizacija kulturne  baštine sredstvima EU fondova“.

Na konferenciji su predstavljeni primjeri dobre prakse EU projekata iz područja kulture iz cijele Hrvatske, a uvodno su se obratili gradonačelnik Željko Burić i  Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

'Revitalizacija povijesnog, nacionalnog i kulturnog nasljeđa, kao i osmišljavanje i prezentacija tih projekata promijenili su lice našeg grada, a ujedno su i kvalitetan pokretač gospodarstva koje je u Šibeniku oslonjeno na malo i srednje poduzetništvo.', rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Upravo se priprema  europski proračun za razdoblje od 2021.- 2027.g. s pojačanim stavkama na programima za mlade te za znanost, istraživanje i obrazovanje, a vjerujem da će i Hrvatska do tada već biti spretnija i spremnija u povlačenju sredstava. „ rekao je ovom prigodom Branko Baričević, iskazavši zadovoljstvo  sve većim brojem  realiziranih projekata u Hrvatskoj.

Na konferenciji koju je organizirao Grad Šibenik i EDIC Šibenik  predstavljen je  projekt Primorsko goranske županije  „Putevima Frankopana“ ; „Ivanina kuća bajki” projekt Grada Ogulina te Maškovića Han u Vrani. Također, predstavljeni su i šibenski projekti- revitalizacija tvrđava sv. Mihovila i tvrđave Barone, te Šetnica i posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante.

Govornici, uz predstavnike Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Udruge gradova sudjelovali su i na panel raspravi „Kulturna baština kao generator razvoja“.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN