Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Održano predavanje ''Djeluj lokalno, misli EUropski''

 

Predavanje 'Djeluj lokalno, misli EUropski'' jučer je održano putem online alata, a na predavanju su pred dvadesetak zainteresiranih studenata Veleučilišta u Šibeniku i učenika Gimnazije Antuna Vrančića o ekologiji govorili Ivana Marin iz udruge Argonauta te Matej Matić iz udruge Mladi u EU.

 

 

Tema je bila ekologija, točnije Europski zeleni plan, jedan od prioriteta Europske komisije za 2021. godinu čiji je glavni cilj svođenje emisija neto stakleničkih plinova na nulu do 2050. godine. Ivana je ispričala učenicima i studentima što je to Europski zeleni plan, što je to ekološki otisak, a pokazala je i nekoliko primjera projekata svoje ekološke udruge.

Nadalje, Matej se nastavio na Ivanino predavanje, a budući da je koordinator razmjene mladih u svojoj udruzi ispričao je mladim učenicima i studentima koje su njihove mogućnosti razmjene, kada to epidemiološka situacija dozvoli.

Na kraju se povela zanimljiva rasprava te su predavači učenicima i studenima ostavili svoje kontakte i poslali im detaljnije informacije u vezi predavanog materijala.

 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2021   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN