Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Održano predavanje Zaštita privatnosti na društvenim mrežama

 

Predavanje ''Zaštita privatnosti na društvenim mrežama'' održano je u utorak 17. studenog 2020. preko aplikacije Microsoft Teams, odnosno online, a predavanje je održao informatički stručnjak, zaposlen u Gradskoj upravi Grada Šibenika, Ivan Bašić.

 

 

Predavanje je odslušalo oko 30 učenika iz dvije šibenske srednje škole, Ekonomske škole, pod vodstvom profesora Ivana Krnčevića i Meri Jurković te Turističko-ugostiteljske škole pod vodstvom profesora Alekseja Klarića.

Predavač je učenicima i studentima pojasnio pojmove privatnosti, što raditi, kako plaćati na internetu… Pojasnio im je i princip društvenih mreža, cyberbullying i što napraviti u slučaju da im se to dogodi.

Predavanje je trajalo nešto manje od 45 minuta, a nakon njega održana je kratka rasprava o sigurnosti na društvenim mrežama koje su već preuzele primat u online komunikaciji. Cilj predavanje bio je osvijestiti opasnosti koje se mogu dogoditi na društvenim mrežama, a učenicima i studentima to je zorno predočio informatički stručnjak Bašić koji im je navodio primjere i kako ih izbjeći.


 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2021   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN