Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Otvorena konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova

 

 

 

Konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, otvorena je u petak, 06.10. u Konvencijskom centru u Solarisu. Tijekom trodnevnog događanja sudionicima su predstavljeni programi financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave, dosadašnji rezultati te aktualne mogućnosti financiranja projekata iz različitih europskih fondova.

Grad Šibenik, kao i Šibensko-kninska županija pokazala se uspješnom u povlačenju europskih sredstava, što je ujedno bio motiv da se ovaj događaj i organizira u Šibeniku.

„Šibenik je grad koji je ponovno pronašao sebe zahvaljujući uspješnom povlačenju sredstava iz europskih fondova. Okrenuli smo se povijesnoj baštini, obnovili je i valorizirali te postali prepoznatljivi ne samo na turističkoj karti Hrvatske, već i svijeta. Europski novac uspješno koristimo i za razvoj obrazovanja i gospodarstva kroz projekte studenskog kampusa Palacin i uređenja Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a upravo nam je Ministarstvo regionalnog razvoja snažan oslonac u svemu tome.“,  kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Uz brojne sudionike na svečanosti otvorenja nazočili su ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar rada i mirovinskog sustava Marin Pavić, Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, voditelj predstavništva Europske komisije u RH Branko Baričević, gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk.

Ministrica Gabrijela Žalac istaknula je kako je cilj Dana regionalnog razvoja pridonijeti što većem povlačenju sredstava Europske unije kroz dijalog i suradnju niza dionika, a u okviru programa potpisani su i sporazumi o suradnji s regionalnim koordinatorima.

Sudionici konferencije imali su priliku poslušati prezentaciju o gradskim i županijskim projektima, a za ovu prigodu snimljen je i promotivni film koji prikazuje ostvarene europske projekte.

Tijekom svog izlaganja pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak istaknuo je kako je Šibenik doživio uzlet upravo zahvaljujući nizu europskih projekata, prvenstveno revitalizaciji tvrđava.

 

Izvor: www.sibenik.hr

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN