Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Otvorene prijave na natječaj usmjeren prema podizanju svijesti o nasilju nad ženama

 

 

 

U sklopu kampanje ˝NON.NO.NEIN - Recite NE! Zaustavimo nasilje nad ženama˝, Europska komisija u suradnji s Edcomom pokrenula je natječaj kojim poziva mlade profesionalce i učenike kreativnih škola da izrade koncept za podizanje svijesti o društvenim medijima. Rok za prijavu je 10. veljače.

 

ZADATAK

Nasilje nad ženama je oblik zlostavljanja koji se odvija na svim razinama društva i u svim zemljama EU. No najčešće ljudi koji primijete zlostavljanje ostaju po strani i ne reagiraju na ono što su vidjeli. Stoga je zadatak ovog natječaja izraditi kratki videozapis koji će podići svijest o nasilju nad ženama i potaknuti ljude da se usprotive zlostavljanju. Radni jezik je engleski.

NAGRADA

Pobjednički tim bit će nagrađen putovanjem u Bruxelles (let i troškovi boravka mogu se odnositi na najviše 4 osobe). Isto tako, bit će pozvani na sastanak s timom Europske komisije koji rade na ravnopravnosti spolova kako bi razgovarali o projektu.

Nagrada se ne može zamijeniti za novčanu naknadu.

Rok za podnošenje prijava je 10. veljače 2018.

Prošle godine Komisija je pokrenula kampanju NON.NO.NEIN - Recite NE! Zaustavimo nasilje nad ženama. Cilj kampanje bilo je podizanje razine svijesti o tom pitanju i financiranje konkretnih projekata za smanjenje rizika od nasilja i potporu ženama koje su žrtve nasilja. Europska komisija osigurala je 15 milijuna eura namijenjenih državama članicama, lokalnim vlastima, relevantnim stručnjacima i organizacijama civilnog društva diljem Europe kako bi pojačali svoje aktivnosti i kampanje za suzbijanje nasilja nad ženama.

 

Više informacija pročitajte OVDJE.

 

 

Izvor: http://www.odraz.hr

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN