Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Otvorene prijave za 15. generaciju Godišnjeg programa APR-a

 

 

 

Godišnji program Akademije za politički razvoj je jednogodišnji edukacijski ciklus namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva: političkih stranaka, poslovnog sektora, javne uprave, civilnog društva, akademske zajednice i medija. Temeljni cilj programa je demokratski razvoj i dijalog uspješnih i aktivnih mladih ljudi iz različitih područja društva.

U proteklih 14 godina provedbe ovaj program je uspješno završilo više od 400 polaznica i polaznika koji danas zauzimaju istaknuta mjesta u politici, javnoj upravi, civilnom društvu, medijima, poslovnom sektoru i akademskoj zajednici. Godišnji program APR-a se ostvaruje uz podršku Vijeća Europe, a Akademija za politički razvoj je jedna od 21 članice Udruženja škola za političke studije Vijeća Europe.

Godišnji program APR-a sastoji se od četiri seminara: dva godišnja seminara, Godišnje konferencije koja okuplja i alumnije programa i Svjetskog foruma za demokraciju Vijeća Europe koji okuplja polaznike/ce iz preostalih škola ove organizacije te druge zainteresirane sudionike/ce. Godišnji seminari i konferencija su trodnevni događaji (petak - nedjelja) i održavaju se u različitim dijelovima Hrvatske. Program se sastoji od predavanja, panel diskusija i radionica. Seminari se održavaju prema pravilima Chatham House što omogućuje otvorenu raspravu s predavačima/icama i među polaznicima/ama. Teme seminara obrađuju stanje suvremene demokracije, političke ideologije, društvene rascjepe, političku i izbornu participaciju, stvaranje javnih politika, medije, odnose s javnošću, političku komunikaciju itd.

U program će se odabrati između 25 i 30 sudionica i sudionika temeljem javnog natječaja, a prema kriterijima profesionalne uspješnosti, društvene angažiranosti, sektorske i vrijednosne raznolikosti, te spolne i regionalne zastupljenosti. Godišnji seminari bit će održani tijekom ožujka i svibnja, Godišnja konferencija u listopadu, a Svjetski forum za demokraciju u studenome 2018.

U program se mogu prijaviti hrvatske državljanke i državljani, te kandidatkinje i kandidati s boravištem na teritoriju Republike Hrvatske do zaključno 35 godina starosti (tj. prije navršenih 36 godina) u trenutku prijave, uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika.

Prilikom selekcije posebno će se paziti na uravnotežen i raznolik sastav polaznika/ca.

Prijava za sudjelovanje u programu sastoji se od prijavnog obrasca te životopisa koje treba poslati isključivo na e-mail adresu: prijave@apr.hr

Krajnji rok za prijave je 14. siječanj 2018. u ponoć. Kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor bit će početkom veljače pozvani na intervju. Uspješne kandidatkinje i kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni najkasnije do 20. veljače 2018.

Više informacija pročitajte OVDJE.

 

Izvor: www.apr.hr

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN