Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekta Aglomeracije Šibenik

 

 

 

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika potpisani su ugovori o sufinanciranju projekta Sustav vodoopskrbe, odvodnje i  pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Šibenik. Ukupna vrijednost projekta je 397.025.090,00 kn. Projekt se sufinancira sredstvima iz europskog Kohezijskog fonda 68,51% u visini ukupnog iznosa, odnosno 272.004.105,52 kn. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode sudjeluju u financiranju s 24 % ukupnog iznosa sredstava, odnosno 125 milijuna kuna, a preostali iznos financirat će nositelj investicije Vodovod i odvodnja Šibenik d.o.o. 

Ugovore o sufinanciranju projekta koji će doprinijeti unapređenju javnog vodoopskrbnog sustava, kao i razvoju sustava prikupljanja i obrade otpadnih voda potpisali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda i Frane Malenica, direktor Vodovoda i odvodnje  Šibenik d.o.o. 

„Ovaj projekt nastavak je priče izgradnje sustava odvodnje za jugoistočni dio grada, ali predviđa i zamjenu starog, trošnog sustava u samom centru Šibenika što će povećati kvalitetu života našim sugrađanima.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta. 

„Današnjim potpisivanjem ugovora osiguravamo financijsku konstrukciju za realizaciju ovog projekta. Riječ je o opsežnim radovima i nizu zahvata u prostoru koji bi trebali biti okončani do 2022. godine.“, kazao je ministar Tomislav Ćorić te čestitao svima koji su sudjelovali u dosadašnjoj fazi realizacije projekta.

Direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik Frane Malenica istaknuo je kako je posrijedi jedan od najznačajnijih projekata u razvoju javne vodoopskrbe i odvodnje grada Šibenika u posljednjih desetak godina. 

U tijeku je javna nabava za izgradnju mreže sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Šibenik. Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju 50,64 km sustava odvodnje te rekonstrukciju 35,36 km vodoopskrbne mreže na području Brodarice, Podsolarskog, otoka Krapnja, Jadrtovca te u ulicama u  užem području grada Šibenika.Projektom je predviđena i izgradnja 11 novih kanalizacijskih crpnih stanica te i oko 1500 priprema za kućne priključke na sustav odvodnje, a vrijednost nabave je 224.845.839,00 kn. Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković kazao je kako će projekt značajno doprinijeti zaštiti okoliša i mora na području grada Šibenika, ali i daljnjem turističkom razvoju grada te poboljšanju zdravijeg i kvalitetnijeg života njegovih stanovnika.

Početak radova planiran je u listopadu 2018.g., a rok izvršenja je 4 godine.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN