Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Predstavljen projekt „Responsible and Innovative SMEs in Central Europe“

 

Projekt „ROSIE“ namijenjen je poboljšanju vještina MSP-a i promociji koncepta „odgovorne inovacije“.

 

 

Grad Šibenik u suradnji s INOVAcijom Zadar i Driope d.o.o. organizirao je Nacionalno predstavljanje projekta “ROSIE” u utorak 22.svibnja 2018. u prostorima COIN-a u Zadru.

Projekt „ROSIE“ (Responsible and Innovative SMEs in Central Europe) namijenjen je poboljšanju vještina i kompetencija malih i srednjih poduzeća na području šibensko-kninske i zadarske županije. Za cilj ima promociju koncepta „odgovorne  inovacije“, novog pristupa u poslovanju kojim se nastoje uskladiti poduzetničke inovacije sa stvarnim društvenim potrebama. Koncept „odgovorne inovacije“ nastoji predvidjeti negativne utjecaje inovacija i učiniti ih društveno prihvatljivima i održivima.

U trenutku dok se tehnologija ubrzano razvija, naša mala i srednja poduzeća često nisu dovoljno inovativna i razvijena. Zahvaljujući projektu „ROSIE“ poduzetnici će imati priliku upoznati se s novim metodama za upravljanje inovacijama, kako bi njihovi novi proizvodi bili održivi i prihvaćeni na tržištu, a njihove tvrtke konkurentne.

Uvođenjem  „odgovornih inovacija“ u poduzetništvo potiče se suradnja dionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora te se stvaraju povoljni uvjeti za primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u razvoju proizvoda.

Projekt ROSIE je sufinanciran iz programa  Interreg Central Europe. Nositelj projekta je Specijalna agencija trgovačke komore regije Forlì-Cesena iz Italije, a uz Grad Šibenik i Zadarsku županiju, u projektu sudjeluju još i partneri iz osam srednjeeuropskih zemalja. Međunarodna suradnja ima za cilj poboljšati vještine poduzetnika i ostalih dionika inovacijskog lanca u svrhu promoviranja „Odgovornih inovacija“ (Responsible innovation – RI) u malom i srednjem poduzetništvu. Ukupan proračun projekta je 1.794.393,43€, od čega je  Gradu Šibeniku odobreno 106.298,90 EUR. 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN