Razvojna agencija Šibensko-kninske županije postala dio europske informacijske mreže i kontakt točka Europske komisije za ŠKŽ!

 

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije je 01. svibnja ove godine, nakon uspješno evaluirane prijave, odlukom Europske komisije, postala dio europske mreže EUROPE DIRECT centara Europe, odnosno informacijski centar Europske komisije za Šibensko-kninsku županiju.

 

  21.05.2021 | 19:43h

 

Tom prigodom je danas u ABC-u održano simbolično otvaranje centra te panel diskusija na temu utjecaja Europskih politika na regionalni razvoj. Informacije i iskustva o toj temi  podijelili su voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, gosp. Ognian Zlatev, voditeljica službe Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija, gđa Anerom Štopfer te ravnateljica Razvojne agencije ŠKŽ,  Mira Lepur.  

- Razvojna agencija dobila je oko milijun kuna za provedbu aktivnosti informiranja o europskim politikama u razdoblju do 2025. godine. Dobili smo odgovornost, ali i zadovoljstvo. Regionalni koordinatori su i inače bili u toj ulozi, prije pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a sada s Europskom komisijom, povezivali smo lokalnu s nacionalnom razinom, a sada reginalnu s europskom razinom - kazala je Lepur.

Početkom svibnja ove godine s radom je započelo 420 Europe Direct centara u Europskoj uniji uključujući 10 centara u Hrvatskoj.  Svoje aktivnosti provoditi će do kraja 2025., a svojim djelovanjem omogućiti  ljudima u svim pa i u onim najudaljenijim dijelovima Europe da se upoznaju s funkcioniranjem Europske unije, njezinim politikama i vrijednostima. 

- Šibensko-kninska županija je oduvijek bila europski orijentirana, čemu svjedoči i članstvo našeg župana pri Europskom odboruu regija, a Razvojna agencija Šibensko-kninske županije je članica tijela RegHub, gdje pratimo implementaciju europskih politika na terenu - dodala je ravnateljica.

Uloga i zadaće EUROPE DIRECT centara znatno su modernizirane u odnosu na prethodne generacije centara na način da će se u nadolazećem razdoblju puno više potencirati dijalozi s građanima i različiti oblici interakcije, posebice  u okviru Konferencije o budućnosti Europe.

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije kao nositelj Europe Directa za našu regiju planira organizaciju čitavog niza informativnih i društvenih događaja za građane, poslovne subjekte i udruge na kojima će se predstaviti niz aktualnih tema relevantnih za regionalni i gospodarski razvoj Hrvatske i Europske unije.  

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2021   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN