Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Sajam EU mogućnosti na tvrđavi sv. Mihovila

 

 

 

U okviru programa Dana regionalnog razvoja i fondova EU na tvrđavi sv. Mihovila u subotu 07.10. održan je Sajam EU mogućnosti uz predstavljanje uspješnih lokalnih EU projekata te nositelja oznake HOP i EU kvalitete.  

Sajam je u pratnji gradonačelnika Željka Burića posjetila i ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

„Šibenik je postao turistički brend, a naše tvrđave su mjesta na koje žele doći i domaći i stranci. Zahvaljujem ministrici Žalac i svim stručnim ljudima ovog ministarstva koji su nam u kontinuitetu bezrezervna podrška, a osobito našim 'fondovcima', mladim ljudima predvođenim pročelnikom Matijom Bumbakom koji su dobili slobodu upotrijebiti svoje znanje i graditi od Šibenika ono što on danas jest.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU istaknula je da je cilj Ministarstva upravo razvijati slabije razvijena područja naše države te smanjiti regionalnu nejednakost.

„Europske fondove želimo spustiti do krajnjih korisnika te jačati razvojni potencijal svih hrvatskih regija, ulagati u budućnost stvaranjem radnih mjesta, poticanjem konkurentnosti, gospodarskog rasta i kvalitete života.“, kazala je ministrica Žalac, dodavši da su aktivnosti na tvrđavi sv. Mihovila odrađene u suradnji i sa  Ministarstvom poljoprivrede te Ministarstvom  mirovinskog sustava.

Ministrica je istaknula i kako se značajno poboljšava situacija u pripremanju projekata i povlačenju sredstava iz europskih fondova, a trenutno su među najboljima upravo Grad Šibenik i Šibensko - kninska županija.

Po obilasku štandova i proizvoda izloženih na Sajmu, potpisani su i ugovori o prekograničnoj suradnji između Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije u okviru programa Interreg IPA CBC.

Dani regionalnog razvoja i EU fondova započeli su u Solarisu, a preko 500 sudionika konferencije imalo je priliku učiti o mogućnostima financiranja projekata iz različitih europskih fondova.

 

Izvor: www.sibenik.hr

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN