Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Šibenik – grad EU tvrđava

 

Dvije šibenske tvrđave, tvrđava sv. Mihovila i Barone, već su obnovljene uz pomoć EU fondova, dok je u tijeku obnova treće, tvrđave sv. Ivana, a čeka se i obnova četvrte, tvrđave sv. Nikole. Upravo zbog toga je Europe Direct Šibenik, u sklopu promocije kohezijske politike Europske unije, napravio promotivni video u kojem se može vidjeti sva raskoš šibenskog fortifikacijskog sustava.

 

 

U videu su vidljivi kadrovi tri tvrđave pod nadležnošću Grada Šibenika i za koje su povučena EU sredstva te snimci morske tvrđave sv. Nikole. Inače, za obnovu tri tvrđave iz EU fondova dobiveno je oko 57,2 milijuna kuna, odnosno nešto manje od tri četvrtine novca potrebnog za revitalizaciju šibenskog fortifikacijskog sustava.

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić naglasio je kako je upravo ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Šibenik prepoznao šansu da konačno prezentira sve ono što ima na svom području, ne samo gostima, već i svojim građanima.

O načinu upravljanja tvrđavama govorila je i ravnateljica Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić koja je istaknula kako će dovršetkom obnove tvrđava sv. Ivana i sv. Nikole Šibenik biti jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je na kvalitetan način valorizirao svoju kulturnu baštinu.

Izrada video materijala financirana je sredstvima Europske komisije preko projekta Europe Direct Šibenik.

 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2021   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN