Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Turizam i promet: Smjernice Komisije o sigurnom ukidanju ograničenja putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma

 

Komisija je danas predstavila paket smjernica i preporuka kako bi se državama članicama pomoglo pri postupnom ukidanju ograničenja putovanja i omogućio rad turističkih poduzeća, uz pridržavanje mjera zaštite zdravlja. Paketom se također nastoji pomoći turističkom sektoru EU-a u oporavku od pandemije s pomoću potpore za poduzeća i osiguravanjem da je Europa i dalje najpoželjnija turistička destinacija.

 

 

Paket Komisije za turizam i promet uključuje opću strategiju oporavka u 2020. i dalje, zajednički pristup ponovnoj uspostavi slobodnog kretanja i ukidanju ograničenja na unutarnjim granicama EU-a na postupan i koordiniran način, okvir za ponovnu uspostavu prometa uz istodobno osiguravanje sigurnosti putnika i osoblja, preporuku o putnim vaučerima kao alternativi povratu novca te kriterije za sigurno i postupno ponovno pokretanje turističkih djelatnosti te razvoj zdravstvenih protokola za ugostiteljske objekte kao što su hoteli.

Priopćenje za medije i pitanja i odgovori s više informacija dostupni su na internetu.

Izvršni potpredsjednica Vestager i povjerenik Breton održali su konferenciju za medije u podne kako bi predstavili strateške smjernice Paketa za turizam i promet. Nakon toga održana je konferencija za medije s povjerenicama Kyriakides, Johansson i Vălean o praktičnim preporukama. Možete je pratiti na EbS-u.

(Foto: Pixabay)

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN