Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

U šibenskom EDIC-u organizirano se pratio govor predsjednice Komisije, dogradonačelnik zadovoljan glavnim porukama

 

Organizirani prijenos govora predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen održan je danas u prostorima EDIC centra Šibenik. Pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera uživo je govor preko ''streama'' pratilo 15-ak sudionika, a nakon završetka govora odvila se mala panel rasprava o porukama predsjednice Komisije.

 

 

Svi su se jednoglasno složili da je govor pun dobrih i ohrabrujućih poruka u doba pandemije koronavirusa i izazova s kojima će se Europa morati suočiti u budućnosti. Među sudionicima rasprave bio je i zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić kazavši kako je poruka predsjednice vrlo snažna te zapravo govori o tome da svi mi kao Europljani trebamo raditi na boljoj i jačoj Europi.

''Kao što je predsjednica izjavila u svom govoru, ove godine nas je pogodila pandemija korona virusa koja je pokazala kako smo ustvari fragilni, ali kako smo u stvari solidarni jedni za druge u najtežim vremenima. Poruka predsjednice Komisije o budućim izazovima s kojima će se Europa susretati su obećavajuće, kao i to da će Europska unija i dalje biti lider na području zelenih i digitalnih područja na svijetu“, poručio je dogradonačelnik Rakić.

U svom prvom obraćanju o stanju Unije, takozvanom State of the Union ili SOTEU, predsjednica se osvrnula na svojih prvih devet mjeseci mandata kojim je dominirala kriza s korona virusom. Također je komentirala izazove i postignuća u ovoj godini te je iznijela plan i vizije o budućnosti zelene digitalne i zdrave Europske unije te je naglasila kako će Europa biti onakva kakvom želimo da bude, stoga je trebamo graditi da bude jača kao i svijet u kojem živimo.

''Ovo je trenutak za Europu, da vjerujemo jedni drugima i ostanemo zajedno. Ovo je trenutak Europe, koja nas treba voditi iz ove krhkosti u novu vitalnost“, poručila je von der Leyen.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2021   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN