Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Udruga Argonauta organizira razmjenu mladih pod nazivom „Youth 4 C“

 

U potrazi je za zainteresiranim hrvatskim sudionicima koji imaju između 18-25 godina.

 

 

Udruga Argonauta od 7. do 16. rujna 2018. organizira razmjenu mladih pod nazivom „Youth 4 C“ u kojoj će sudjelovati mladi iz 8 zemalja. Projektom žele potaknuti 40 mladih u dobi od 18 do 25 godina iz Hrvatske, Srbije, Portugala, Italije, Armenije, Gruzije, Latvije i Moldavije da zajedno sa svojim voditeljima budu aktivni u pronalaženju rješenja po pitanju problema mora i voda.

Cilj je da nauče važnost mora, vode i okoliša, te da razviju međusobnu toleranciju i poštivanje jer ljudske aktivnosti utječu na klimu i vrijeme, te su danas oceani suočeni sa značajnim problemima i jako su pogođeni aktivnostima kao što su ribolov, obalni razvoj, onečišćenje s brodova, plastično zagađenje itd. Više od tri milijarde ljudi uvelike koriste morske resurse te su ovisni o morskoj i obalnoj bioraznolikosti za svoj život.

Sudionici razmjene „Youth 4 C“ koja će se provoditi od 7. do 16. rujna 2018. godine u Murteru/ Hrvatskoj, dobit će priliku da se na zanimljiv način upoznaju s prirodom, okolišem i važnosti brige o našem planetu. Kroz različite edukativne, kreativne, praktične radionice i neformalne metode učenja, sudionici će vježbati svoje prezentacijske, organizacijske, kreativne i animacijske sposobnosti, čime će obogatiti svoje znanje o zaštite okoliša, načinu kako smanjiti svoj otisak na Planet i kako očuvati prirodu. Upoznat će se s pozitivnim primjerima vezanim za ovu temu, te mnogo naučiti o različitim kulturama, tradicijama – čime će se naučiti toleranciji, poštivanju i prihvaćanju.

Svi zainteresirani trebaju ispuniti obrazac do 20. srpnja 2018. Hrana i smještaj su besplatni za sve sudionike, a troškovi puta se financiraju u iznosu od maksimalno 20 EUR.

Više o projektu (na engleskome).

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2018   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN