Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Udruga „Mladi u EU“ organizirala je radionicu „Menadžment volontera“

 

Edukacija je bila provedena u sklopu njihovog projekta ''Činimo dobro – VOLONTIRAJMO!''

 

 

Volonterstvo je velika društvena vrijednost, ali i dragocjeno iskustvo za svakoga tko se odluči volontirati. U volonterskoj hijerarhiji bitnu ulogu ima koordinator/ica volontera. Koordinator/ica volontera trebala bi biti staložena, komunikativna, vedra i tolerantna osoba kojoj nije teško preuzeti teret odgovornosti upravljanja volonterima prilikom provedbe volonterske akcije.

Vodeći se ovom logikom uvidjeli smo potrebu za osposobljavanjem što je moguće većeg broja osoba koje bi u matičnim organizacijama bile sposobne obaviti ovaj zahtjevan zadatak. Shodno tome, Udruga mladih „Mladi u EU“ organizirala je Osposobljavanje organizatora volontiranja – radionicu „Menadžment volontera“.

Edukaciju je provela trenerica Duška Milinković, dipl. soc. ped. a na edukaciji su sudjelovale udruge s područja Šibensko – kninske županije: Kamenčići, ZvoniMir, Žene kosovske doline, LAG More 249, Šibenski potrošač, Društvo multiple skleroze Šibensko – kninske županije, ekološka udruga „Krka“ – Knin i „Mladi u EU“, te predstavnice Grada Skradina i Srednje strukovne škole kralja Zvonimira iz Knina.

Kroz teorijske okvire menadžmenta volonterstva i primjere iz prakse, sudionici su na edukaciji analizirali postojanje menadžmenta volonterstva u svojim organizacijama, definirali korake menadžmenta prema potrebama svojih organizacija te najavili međusobne suradnje.

Također, informirani su o važnosti menadžmenta u organizaciji, kao i upravljanja volonterima. Trenerica je dala smjernice za uspostavljanje i unapređenje menadžmenta volonterstva. Sudionici su upoznati s izazovima menadžerske pozicije u volonterstvu, kako se s njima suočiti i rješavati ih. Na kraju edukacije svi sudionici su evaluirali svoje znanje i dobili potvrde o završenom tečaju menadžmenta volonterstva.

Edukacija je bila provedena u sklopu projekta ''Činimo dobro – VOLONTIRAJMO!'' koji je financiran od strane Europskog socijalnog fonda, a cilj samog projekta je kroz osnaživanje organizacija civilnog društva i javnih ustanova za kvalitetno provođenje volonterskih programa uspostaviti volonterske pilot programe u zdravstvenom i socijalnom sustavu. 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN