Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

URBACT dijalog - budućnost integriranih strategija urbanog razvoja jedna je od tema konferencije '48 sati'

 

Integrirane strategije jedna su od tema nadolazećeg 11. susreta gradonačelnika i poduzetnika '48 sati' koji će se održati u Amadria Parku u Šibeniku. Sudionicima će se na susretu prezentirati kako izraditi integriranu strategiju uključujući sve aspekte, tj. ekonomski, sociološki, ekološki, u kojoj će biti uključene i više razine vlasti, dakle sve ono što utječe na razvoj jednog društva.

 

 

 U hotelu Amadria park, Grad Šibenik od 27. do 29. studenog, će biti domaćin 11. susreta gradonačelnika i poduzetnika. Kroz domaće primjere iz Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima predstavit će se mogućnosti koje stoje na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave. Taj program provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a osim njega sudionicima će biti predstavljen i program Europske teritorijalne suradnje URBACT III.

Panelisti iz Šibenika (Maja Čeko), Belog Manastira (Laura Blagus Tenjeri), URBACT-a (Marko Zlonoga) i MRRFEU-a (Nikolina Klaić), Hrvatskog telekoma (Dora Medved) pomoći će u pronalasku odgovora na neka od pitanja, kao što su: koji su ključni elementi u integriranom pristupu urbanom razvoju; koji su najveći izazovi gradovima u izradi i provedbi integriranih strategija; kako učinkovito spojiti soft i hard mjere u razvoju gradova te što iz naučenog iskustva možemo iskoristiti za iduću financijsku perspektivu? Razgovor moderira Marko Ercegović iz Udruge gradova u RH i Nacionalne URBACT točke.

Na godišnjem susretu '48 sati' osim gradonačelnika i poduzetnika sudjelovat će i predstavnici znanstvenih ustanova pa je to dobra prilika da se na jednom mjestu okupe važni ljudi iz tih društvenih sektora koji mogu pomoći razvoju lokalne zajednice i gospodarstva u cjelini. Inače, riječ je o događaju kojeg organiziraju Udruga gradova i poslovni tjednik Lider i koji svake godine okuplja sve više sudionika.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN