Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Uspješan Open day projekta Kairos

 

Open day projekta Kairos i treći po redu sastanak ULG - URBACT Local Group održan je u četvrtak 27. veljače 2020. godine na Maloj Loži u Šibeniku. Tema događanja bila je predstavljanje projekta Kairos – Heritage as Urban Regeneration. Riječ je o projektu koji je usko povezan s pronalaženjem rješenja za nove načine korištenja kulturne baštine u revitalizaciji stare gradske jezgre kroz pružanje jednostavnih gospodarskih, kulturno-umjetničkih i djelatnosti u turizmu.

 

 

Cilj ovog događanja i ULG sastanka je da se putem sastanka s predstavnicima neprofitnih organizacija i malih poduzetnika izradi Akcijski plan u svrhu korištenja kulturnog naslijeđa.

Sastanak ULG – URBACT Local Group je održan na otvorenom pa su mu prisustvovali i zainteresirani stanari stare gradske jezgre koji su dali nove ideje i prijedloge za revitalizaciju i poboljšanje životnih prilika u staroj gradskoj jezgri. Održana je i radionica slikanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta kao i radionica Reuse – izrada predmeta od grana i kamenčića te simulacija zelene tržnice.

Na otvorenom danu bio je i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić te pročelnik Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Petar Mišura.

- Riječ je o četvrtom URBACT-ovom projektu u Šibeniku po čemu smo vodeći grad uz Dubrovnik. Radi se o malim ‘soft’ projektima kojima se testiraju novi načini razmišljanja pa je u sklopu projekta koji se bavi kulturnom baštinom, po kojoj smo prepoznati, naglasak stavljen na to kako koristiti javne površine i kako staru gradsku jezgru spojiti sa suvremenim trendovima života - rekao je pročelnik Petar Mišura te dodao kako će u budućnosti poslušati i prijedloge građana o drugim prostorima.

U sklopu Open Day događaja predstavljen je i projekt ReColor koji promovira relevantne i manje poznate umjetničke radove, razvija nove turističke sadržaje i promiče sezonsko prilagođavanje turističkog toka.

 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN