Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Započeo projekt energetske obnove Cvjetnog doma u Šibeniku, u vrijednosti 9,3 milijuna kuna. Sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

 

 

U prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom Šibenik 29.05. je održana početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne osobe - Cvjetni dom Šibenik“. Projekt su predstavili šibensko – kninski župan Goran Pauk, ravnatelj Doma Tomislav Ninić i Josip Aras iz Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.

„Nakon što smo prije nekoliko mjeseci završili energetsku obnovu tri škole koje se nalaze na području posebne državne skrbi, županijske ustanove nastavljaju s povlačenjem sredstava iz EU fondova. Danas smo ovdje na početnoj konferenciji još jednog projekta energetske obnove u kojem nam je ciljana skupina podjednako bitna i koja je još ranjivija, a to su starije i nemoćne osobe.“ poručio je župan Pauk istaknuvši kako je Šibensko – kninska županija započela novi ciklus energetske obnove zgrada u vlasništvu ustanova kojima je osnivač, čime će se ostvariti značajne uštede u županijskom proračunu, te je dodao kako je također pokrenut i projekt energetske obnove  Doma za starije i nemoćne osobe Knin.

Ravnatelj Ninić istaknuo je kako projekt energetske obnove obuhvaća zamjenu fasadnih zatvora, postavljanje novih toplinskih obloga vanjskih zidova, pojačavanje toplinske obloge ravnih krovnih ploča i zamjenu sustava grijanja koja uključuje promjenu glavnog energenta i infrastrukture za dobavu toplinske energije, čime će se nakon energetske obnove umanjiti energija potrebna za grijanje, kao i emisija CO2 za gotovo 60 %, a obnovljeni objekt zadovoljiti će kriterije energetskog razreda C.

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 9,3 milijuna kuna od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira gotovo 4 milijuna kuna, dok je projekt u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Knin pripremila Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, koja ujedno sudjeluje u njegovoj provedbi.

Realizacijom ovog projekta ostvarit će se značajne financijske uštede, doprinijet će očuvanju okoliša te funkcionalnom poboljšanju u odvijanju aktivnosti usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN