Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

Završen ERASMUS+ projekt "AgroYouth - Second edition"

 

 

 

U organizaciji LAG-a More 249 završile su projektne aktivnosti unutar  Erasmus+ programa razmjene mladih pod nazivom „AgroYouth – Second Edition“, na kojem je sudjelovalo 36 mladih iz šest različitih dijelova Europe: Italije, Rumunjske, Bugarske, Makedonije, Turske i Hrvatske.

Projektne aktivnosti odvijale su se na LAG More 249 području, u razdoblju od 15. do 24. rujna 2018. Projekt je proveden sufinanciranjem sredstava Europske komisije kroz Agenciju za mobilnost i europske programe.

Sudionici su bili smješteni u Hotelu Plava Laguna u Tisnom dok  su se aktivnosti odvijale i u ostalim mjestima koji pripadaju LAG More 249 području.

Ovaj projekt nastavak je prošlogodišnjeg uspješnog projekta AGROYOUTH, koji je okupio 25 mladih.

Cilj AGROYOUTH- SECOND EDITION projekta bio je povezati mlade nezaposlene ljude u jedan projekt u kojem će skupa raspravljati o problemima s kojima se susreću poljoprivrednici, na koji način im pomoći, kako pokrenuti start-up posao, kako  prebroditi krizne situacije s kojima se mladi zaposlenici susreću.  

U tijeku projekta sudionici su posjetili: OPG Antonio Pirija, Muzej betinske drvene brodogradnje, Ribarsku zadrugu Adria i Vinariju Birin.

Tijekom večernjih sati održane su nacionalne večeri, gdje su prezentirani tradicionalni nacionalni proizvodi, te običaji i plesovi.

Finalni rezultat ovog projekta je bilo vlastito istraživanje sudionika različitih recepata pravljenja marmelade, vlastitog istraživanja tržišta, izrada etikete, te samo kuhanje marmelade.

Mladi su napravili marmeladu od šljiva i jabuka, kuhajući je 6 sati, i što je najvažnije svojim zajedničkim radom, uspjeli su je u pola sata prodati.

Na ovaj način uvidjeli su što znači timski rad, promocija i želja za uspjehom.

Na rastanku je pala i pokoja suza, naravno radnosnica, razmjenjeni su brojeni telefonski brojevi, društveni profili, i stvorena nova dugoročna prijateljstva.

Svi partneri prezentirali su u svojim državama rezultate ovog projekta, a naši studenti sudionici uspješno su primijenili tehnike učenja koje su usvojili u ovom projektu, i prezentirali ih na svojem Fakultetu.

Završetkom mjeseca listopada službeno je i završen „AgroYouth – Second edition“.

U tijeku provođenja ovog projekta, dogovorene su i buduće suradnje između partnera, pa je tako prijavljen još jedan ERASMUS projekt od strane LAG-a „MORE 249“.

Video ovogodišnjeg projekta možete pogledati na linku AGROYOUTH

A fototografije na FACEBOOK linku.

 

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN