Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

"Živjeti u Europi" Damir Matković

 

Zanimljivo video predavanje u Europe Direct Centru

 

 

Koliko dobro poznajemo Europu, a koliko se oslanjamo na stereotipne predodžbe? Video predavanje poznatog umirovljenog novinara HRT-a Damira Matkovića koje će se u četvrtak 28.lipnja s početkom u 19 sati održati u šibenskom Urbanom centru, moglo bi Vam promijeniti stavove koje imate o Europskoj uniji.

Kroz 7 reportaža koje je kao vanjskopolitički novinar snimio diljem Europe u razdoblju od 2011. do 2017 godine, Damir Matković pokazat će nam drugu stranu Europe i pokazati kako njeni građani nisu toliko različiti koliko misle.

„Kao autor, shvaćam ih kao svoj mali prilog našem boljem poznavanju Europe. Naime, duboko sam uvjeren da europsko zajedništvo mora počivati na zajedništvu građana, a ne samo na zajedništvu trenutačnih političkih dužnosnika. A kako ćemo to postići, ako se bolje ne upoznamo?“ – kaže Damir Matković uoči predavanja u Šibeniku i nastavlja:

U svom novinarskom radu uvijek sam nastojao zaviriti i iza zavjese visoke politike, i tražio sam priče koje bi naše gledatelje mogle upoznati kako je to živjeti u Europi kao građanin, a ne kao ministar ili predsjednik vlade. Pokazati im i da se ti građani susreću s istim problemima s kojima se susrećemo i mi u Hrvatskoj.

Koje je najsunčanije mjesto u Njemačkoj, može li se od uvoza liječnika napraviti biznis ili kako pak izgleda najkompliciranija granica u Europi, samo su neke od 7 reportaža koje će biti prikazane tijekom projekcije.

Svaka reportaža traje od 5 do 7 minuta, a bile su emitirane u emisijama HRT-a Euromagazin, Paralele i Global. Predavanje organizira šibenski Europe Direct centar.

 

 
0
KOMENTARI:


 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN