Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

  Početak: 20.02.2015, 11:00h   •     Završetak: 20.02.2015, 13:30h   •     Lokacija: Europe Direct Šibenik, Ulica Kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

Program Europske unije – Kreativna Europa , potprogram Kultura

 

Da bismo približili programe Europske unije kulturnim djelatnicima iz Šibensko-kninske te da bismo im tako pripomogli u realizaciji planova i projekata putem programa Unije i međunarodne suradnje  organiziramo info događanje „Program Europske unije Kreativna Europa“.

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture u suradnji s Upravnim odjelom za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te informacijskim centrom Europe Direct Šibenik 20. veljače 2015. godine organizira predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.). Predstavljanje će se održati u prostorijama Europe Direct centra u Šibeniku u vremenu od 11:00 do 13:30.

Program Kreativna Europa, potprogram Kultura, potiče prekograničnu razmjenu umjetničkih djela i kulture kao i transnacionalnu mobilnost kulturnih stručnjaka te nastoji promicati europsku, a opet zajedničku kulturnu baštinu.

Putem ovog financijskog mehanizma možete:

  • realizirati prekograničnu mobilnost umjetnika i izvođača te time utjecati na njihovo međunarodnoumrežavanje
  • ostvariti međunarodnu suradnju na projektima iz kulture
  • realizirati koprodukcije i turneje
  • financirati prijevode književnih djela
  • financirati međunarodnu razmjenu umjetničkih djela
  • organizirati profesionalni razvoj ili umrežavanje stručnjaka
  • prikazati svoj rad na novim tržištima putem aktivnosti razvoja publike

Sudionike će s glavnim karakteristikama potprograma Kultura novog  programa EU Kreativna Europa (2014. -2020.) upoznati Ana Perišić Mijić, predstavnica Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture koja će iznijeti osnovne informacije o ciljevima i prioritetima samog programa, proračunu te o vrstama natječaja na koje hrvatske kulturne organizacije mogu prijaviti svoje projekte. Nešto detaljnije informacije o pisanju i prijavljivanju projekata kao i tehničke karakteristike samih prijavnica reći će Mladen Špehar, također djelatnik Deska Kreativne Europe. Na kraju događanja će svoje bogato projektno iskustvo s prisutnima podijeliti Ana Šilović koja je radila na dva projekta od kojih je u jednom bila koordinator (Udruženje hrvatskih arhitekata – Nedovršene modernizacije), a u drugom, aktualnom, sudjeluje kao partner (Hrvatsko dizajnersko društvo - Balkan Design Network). 

Više o programu Unije Kreativna Europa možete pročitati na stranicama  Ministarstva kulture http://www.min-kulture.hr/ced/  i na stranicama Europske komisije http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/index_en.htm .

Pozivamo sve kulturne djelatnike iz Šibensko-kninske županije da se prijave te da sudjeluju na događanju te se tako upoznaju s pravima i pogodnostima koje im se stavljaju na raspolaganje putem programa Unije. Pozivamo Vas ujedno da informaciju o ovom događanju proslijedite kolegama kojima bi ovakav program bio od koristi.

# Dokument: Format: Veličina:
kreativnaeuropapoziv doc 151.00 KB
kreativnaeuropaprogram doc 150.00 KB
kreativnaeuropakultura pdf 1.15 MB
bdnprezentacijasibenik pdf 2.09 MB
um pdf 4.55 MB

 

Copyright © 2019   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN