Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

  Početak: 29.04.2015, 17:00h   •     Završetak: 29.04.2015, 19:30h   •     Lokacija: Urbani centar Šibenik (Informacijski centar Europe Direct ŠIbenik), Ulica Kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

RADIONICA - Kako se zaposliti u institucijama EU - EPSO test

 

Informacijski centar Europe Direct Šibenik organizator je radionice na temu zapošljavanja u institucijama EU koja će se održati 29.4.2015. u Informacijskom centru Europe Direct Šibenik (Urbani centar Šibenik).

Članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, između ostalog, pretpostavlja i mogućnost zapošljavanja hrvatskih državljana u institucijama i tijelima Europske unije. ključnu ulogu u procesu zapošljavanja  ima Europski ured za odabir osoblja ( Europan Personel Selection Office) -EPSO (www.eu-careers.eu)

U institucijama EU postoji nekoliko kategorija zaposlenja, kao i nekoliko kategorija radnih mjesta pa tako razlikujemo stalno zaposlene službenike EU koji se pak dijele na dvije razine:

  • Asistente (AST)
  • Administratore (AD), čija su podvrsta još i administratori-lingvisti (ADL)

 + privremeni i ugovorni djelatnici institucija EU (CAST)

Cilj predavanja  je upoznati polaznike sa kompletnom procedurom prijave, pripreme i uspješnog rješavanja EPSO TESTA, kao preduvjeta za ostvarivanje karijere u institucijama EU. Uz detaljna objašnjenja cjelokupne procedure i pozadine rada u EU institucijama, fokus je stavljen na   rješavanje 4 tipa zadataka, koji su sastavni dio svakog EPSO TESTA (Verbalno zaključivanje, numeričko zaključivanje, apstraktno zaključivanje, test situacijskog prosuđivanja). Predavanje je usmjereno na  sve koji žele pokušati ostvariti karijeru u EU institucijama u kojoj postoji širok spektar radnih mjesta te konstantna potreba za zapošljavanjem novih kadrova.

Karijera u Institucijama EU uz vrlo primamljive plaće ( početna plaća za Administratora kreće se oko 4.300 EUR) nudi i mnoge druge pogodnosti poput usavršavanja, učenja stanih jezika, dodatnih beneficija, napredovanja i sl.

PREDAVAČ: Kristijan Ležaić, MA European and International Studies.

Broj sudionika na radionici je ograničen. Molimo Vas da u ovoj prijavnici ostavite svoje kontakt podatke te da navedete Vaše motive za sudjelovanje u radionici jer će se sudionici birati na temelju izjave o motivaciji.

PRIJAVA

Prijavu možete izvršiti ovdje: https://docs.google.com/forms/d/18QWCj9xvVztlTKDOUESQ456mxOOS2ceUiPkBnuKw9X8/viewform 

 

Copyright © 2020   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN