Europe Direct Šibenik
Vaš izvor informacija o Europskoj uniji!

  Ulica kralja Zvonimira 7A, HR-22000 Šibenik

  +385 22 310 855   •     info@edic-sibenik.eu

O nama

 

„Cilj Informacijskog centra Europe Direct Šibenik je osigurati mjesto za pružanje informacija te komuniciranje građana Šibenika i Šibensko - kninske županije s institucijama EU kako bi se potaklo njihovo aktivno sudjelovanje u relevantnim europskim pitanjima. Centar svakodnevno pruža sve bitne informacije o Europskoj uniji općenito, kao i o njezinim politikama i programima, te pravima i mogućnostima za građane, uključujući i mogućnosti financiranja na regionalnoj i lokalnoj razini.

 

Europe Direct Informacijski centri su glavni alat Europske unije za informiranje građana o EU i za promidžbu Europskog građanstva. U Europskoj uniji ima 500 Europe Direct informacijskih centara u svih 28 zemalja članica. U Hrvatskoj EDIC centri djeluju u sljedećim gradovima: Dubrovnik, Karlovac,  Nova Gradiška, Slavonski Brod, Čakovec, Šibenik, Zadar, Osijek, Virovitica, Sisak, Split, Pula, Vinkovci. Mrežom Europe Direct centara upravlja Europska komisija. 

U uredu u Šibeniku građani mogu na najbrži i najjednostavniji način dolaziti do svih potrebnih informacija, a sam rad centra je prilagođen specifičnostima i karakteru područja djelovanja. Osnivanje jednog ovakvog centra je od iznimnog značaja za osiguranje dostupnosti svih potrebnih informacija svim građanima, koji sada na jednom mjestu imaju pristup informacijama, savjetima, pomoći te tiskanom i elektronskom materijalu. Europe Direct Šibenik služi i kao poveznica građana s ostalim službama i tijelima Europske unije, kao što je Predstavništvo Europske komisije u RH, ali i tijelima na središnjoj razini.

Europe Direct Šibenik posljedica je uspješnog sudjelovanja Grada Šibenika na natječaju za Odabir struktura nadležnih za informacijske centre mreže Europe Direct za razdoblje 2014.-2017., raspisanom od strane Europske komisije. 

 

 

DOGAĐANJAPon
Uto
Sri
Čet
Pet
Sub
Ned


Radno vrijeme:
Ponedjeljak - Petak od 7:00 do 15:00

Copyright © 2021   •   Informacijski centar Europe Direct - Šibenik   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN